Zwemluiers - Stoer

Wasbare zwemluier voor het grootste plezier

Met een wasbare zwemluier doe je niet alleen jouw kleintje, maar ook jezelf een groot plezier! Onze vrolijke wasbare zwemluiers zijn namelijk na gebruik uit te wassen in de wasmachine en daarom enorm duurzaam, milieubewust en kostenbesparend. Met een wasbare zwemluier van Bababoe is het aanschaffen en weggooien van een enorme hoeveelheid luiers eindelijk verleden tijd. Na een zwemles, dagje aan het strand of gezellige middag bij het zwembad stop je de luier gewoon in de wasmachine.
Zoals we net al hadden benoemd, goed voor het milieu, goed voor de portemonnee én goed voor jouw kleintje.
Onze zwemluiers zijn namelijk vrij van chemicaliën (zoals polyacrylaat of parfum), waardoor de pH-balans van jouw kindje intact blijft en huidirritaties worden voorkomen.
Bovendien zijn onze wasbare zwemluier niet alleen een goedkopere optie, maar ook nog eens veel leuker! Ons brede assortiment bestaat namelijk uit talloze unieke, vrolijke prints en opdrukken. Wie had ooit gedacht dat een zwemluier zo leuk kon zijn!

Waarom een uitwasbare zwemluier?

Heb je er weleens aan gedacht om een zwemluier aan te schaffen die wasbaar is?
Wegwerpluiers worden al jarenlang gebruikt om jonge kinderen te beschermen tegen een natte broek en ongelukjes in het water. Echter beginnen (gelukkig) steeds meer ouders in te zien dat de wegwerp exemplaren niet alleen slecht zijn voor de portemonnee, maar ook nog eens voor het milieu. In de hele luierperiode verbruikt een kind gemiddeld wel 7.300 luiers. Zit jij samen met jouw kleine waterrat op baby zwemles?
In dat geval gebruikt jouw kindje er nog veel meer! Al met al worden zo een flink aantal luiers per jaar weggegooid en dat is natuurlijk hartstikke zonde. Met de beste wasbare zwemluiers van Bababoe maak jij een einde aan de onnodige kosten en het onnodige afval. Bovendien betekent dit niet dat jouw kleintje binnen no time uit de luier gegroeid is.
Onze waterpampers kunnen namelijk met behulp van drukknopjes worden afgesteld op de gewenste maat. Dankzij de elastieken randen sluit de luier perfect aan op de bovenbeentjes van jouw baby. Zo kan jouw kindje heerlijk rond spetteren in het water zonder dat jij je zorgen hoeft te maken over drijvende drolletjes.

Hoe gebruik je de wasbare zwemluier?

De zwemluiers werken nét iets anders dan de standaard wasbare luiers. Zo nemen deze niet al het vocht op, maar wordt enkel de ontlasting opgevangen in de zwemluier. De urine zal net als in een wegwerpluier niet opgevangen worden, anders zou het vocht opnemen en de luier veel te zwaar worden en zal jouw kleintje kopje onder gaan. Dat is natuurlijk heel erg gevaarlijk. (vies idee dat je zwemt tussen de plassende kindjes? Geen zorgen, want het chloor breekt de urine gewoon weer af ;-))

Ongelukjes onderweg voorkomen?
Let er dan dus goed op dat je jouw kleintje pas omkleedt wanneer je daadwerkelijk bij het zwembad bent! Met de drukknopjes maak je de luier precies groot genoeg voor jouw kindje. De elastieken randen zijn zo ontworpen dat deze goed aan zullen sluiten op de bovenbeentjes zonder te knellen.
Extra fijn is dat de zwemluier geen water absorbeert en daarom heerlijk licht aanvoelt. Op deze manier kan jouw kleine waterrat ongehinderd plezier maken in het water. Tijdens het zwemmen vangt de luier alle ontlasting op en kan na gebruik behendig uitgespoeld worden. Extra gebruik van wegwerp zwemluiers, zwembroekjes of inlegvellen is overbodig! Inleggers verschuiven en absorberen water, wederom gevaarlijk, dus geen goed idee.

De wasvoorschriften

Onze wasbare zwemluiers beschikken over een ademende en waterdichte buitenkant. Zo voelt de luier lekker ligt aan en kan jouw kleine waterrat zich vrij bewegen in het water.
De binnenkant is gemaakt van nylon gaas, waardoor de ontlasting goed wordt tegengehouden. Tijdens het zwemmen vangt de luier alle ontlasting dus netjes op. Is jouw kindje klaar met spelen in het water? Spoel de zwemluier uit en gooi eventuele ontlasting weg. Vervolgens kan de luier binnenstebuiten worden gewassen op 40 graden Celsius.
Het beste is om de luier te laten drogen aan de waslijn. Mocht je de luier écht graag droog willen hebben, kan je deze ook in de droger doen (op een lage stand). Let er echter wel op dat dit leidt tot een snellere slijtage! Kies je ervoor om de luier aan de waslijn te hangen? Dankzij de snelle droogtijd is deze al binnen 4 uur droog en is jouw kindje weer klaar om het water in te gaan! En laten we wel wezen, al zou de wasbare zwemluier toch een beetje nat zijn, dan zou dat natuurlijk niet zoveel uitmaken gezien deze toch nat zal worden in het water ;-)

Twee verschillende maten

Onze uitwasbare zwemluiers zijn in twee globale maten verkrijgbaar: ‘regulier’ en ‘groot formaat’. Beide modellen beschikken over een dubbele rij met drukknopen, waardoor je deze tot wel drie maten kunt verstellen. De reguliere luier wordt aanbevolen voor kinderen tussen de 4 tot 13 kilo.
Is jouw kindje 8 tot 20 kilo? In dat geval kan je het beste voor het grote formaat kiezen. Uiteraard is dit geheel afhankelijk van de bouw, grootte en zwaarte van jouw kleine koter. Omdat de Bababoe zwemluier tot wel drie maten kan worden versteld, zijn wegwerp luiers verleden tijd! Ga je lekker op vakantie? Die enorme tas vol luiers hoeft niet langer mee. Kies een aantal wasbare luiers met leuke opdruk, die je tijdens de vakantie gewoon lekker uitwast. Zo kun jij weer een extra paar schoenen of die ene leuke strandtas meenemen!

Waarom een wasbare zwemluier?

Wasbare zwemluiers zijn niet alleen goed voor het milieu, maar ook nog eens voor jouw portemonnee. Een wasbare zwemluier is misschien per stuk dan wel iets duurder, maar je doet er ook een stuk langer mee! Bovendien kun je deze hergebruiken totdat jouw kindje eruit gegroeid is. Omdat onze luiers tot wel drie maten meegaan, zal het wel even duren voor jouw kindje de luier niet meer past. Op de lange termijn bespaar je dus een hoop kosten (en een hoop ruimte in de koffer!). Na gebruik spoel je de luier behendig uit en verwijder je eventuele ontlasting. Is de zwemluier niet eens vies? Dan kun je deze na het uitspoelen evenueel even laten drogen, waarna jouw kindje weer lekker het water in kan duiken. Extra leuk is dat de wasbare varianten voorzien zijn van de leukste printjes en opdrukken. Denk bijvoorbeeld aan jungle diertjes, visjes en andere zeedieren en nog meer leuke prints. Bovendien is een stapje in de goede richting met betrekking tot het milieu ook nog eens mooi meegenomen. De wasbare luiers zijn namelijk duurzamer en daardoor ook een stuk milieubewuster.

Een aantal handige tips

Met jouw kleine waterrat naar het zwembad vergt meer gedoe dan men in eerste instantie misschien zou denken. Met onderstaande tips helpen wij jou graag een handje op weg!

  • Neem de MaxiCosi mee. Dit klinkt misschien onhandig, maar tijdens het babyzwemmen is deze jouw beste vriend! Laat jouw kindje veilig wachten in de MaxiCosi, terwijl jij je op je gemak omkleedt.
  • Kleed jezelf thuis al om. De meeste kleine waterratten hebben weinig geduld en zeker geen zin om lang met papa of mama in het pashokje door te brengen. Zorg er dus voor dat je jouw zwemkleding thuis al onder je kleding aan hebt gedaan. Zo ben jij binnen no time klaar om dat ‘stomme’ pashokje weer te verlaten!
  • Trek makkelijke kleding aan. Het zwembad is vaak een benauwde omgeving, waardoor aankleden niet de fijnste klus is. Neem voor zowel jezelf als je kindje gemakkelijke kleding mee. Op deze manier ben je na de zwemles zo weer klaar.
  • Neem een wasbaar verschoonmatje mee! Vaak liggen aan de rand van het zwembad aankleed kussens, waarop jij je baby gemakkelijk om kunt kleden. Meestal zijn deze vrij hard en nat gespetterd door voorgangers. Neem een hydrofiele luier mee, zodat jouw kindje lekker droog en zacht omgekleed kan worden. Fijn voor de kleine, maar ook zeker voor jou!
  • Omkleden in het zwembad. Zwemluiers zijn zo ontworpen dat ze geen vocht opnemen, maar juist alle ontlasting tegenhouden. Als een zwemluier het vocht op zou nemen, zou deze namelijk veel te zwaar worden. Doe de luier dus niet thuis aan, maar pas wanneer je in het zwembad bent! Zo voorkom je ongewenste ongelukjes.
Filteren

POPULAIRE PRODUCTEN