Wasbare luiers

Door middel van onderstaande informatie helpt Bababoe je op weg naar het vinden van wasbare luiers die het best zullen aansluiten bij je kindje. 

Natuurlijk – Door het gebruik van natuurlijke materialen en ontbreken van chemicaliën zoals bij wegwerpluiers blijft de huid van de baby zacht en droog. Daarnaast is de kans op luieruitslag een stuk kleiner! 

Verstelbaar – Alle Bababoe wasbare luiers zijn door de dubbele rij drukknopen verstelbaar in 3 maten. Daardoor zijn deze geschikt voor de gehele luierperiode: van pasgeboren baby’s van ongeveer 3,5kg tot aan de zindelijkheid van je kind. (NB: Dit is wel afhankelijk van de lichaamsbouw van je kindje).

Extra inlegger – Alle Bababoe pocketluiers worden naast de standaard microvezel inlegger geleverd met één extra GRATIS 4-laags bamboe charcoal inlegger!

Andere inleggers, bijvoorbeeld bamboe of hennep inleggers zijn vrij bij te bestellen.

Pocketluiers

Pocketluiers zijn de meest lekvrije wasbare luiers en erg makkelijk in gebruik. De buitenlaag van de pocketluier bestaat uit een waterdichte en ademende buitenkant (PUL) en de binnenkant bestaat uit een vocht afvoerende fleece binnenkant dat voor een droog gevoel zorgt. In de pocketluiers zit een opening (pocket) voor de absorberende inleggers.

Bababoe pocketluiers zijn verkrijgbaar in een groot aantal vrolijke prints en kleuren en hebben een snelle droogtijd (<4 uur).

Pocketluiers - klittenband

Klittenband pocketluiers zijn dezelfde soort luiers als de reguliere pocketluiers, maar hebben in plaats van drukknopen een klittenbandsluiting. Ideaal voor de oppas, oma of opa die het sluiten van de wasbare luier nog niet goed ‘onder de knie’ heeft.

Voor regelmatig gebruik raden wij de reguliere pocketluiers aan, aangezien drukknopen duurzamer zijn en dus langer meegaan dan klittenband.

New born pocketluiers

New born pocketluiers zijn luiers voor de allerkleinsten en hebben een klittenband sluiting. De buitenlaag van de pocketluier bestaat uit een waterdichte en ademende buitenkant (PUL) en de binnenkant bestaat uit een vocht afvoerende fleece binnenkant dat voor een droog gevoel zorgt. Elke new born pocketluier wordt geleverd met een 3-laags microvezel inlegger.

Bababoe new born pocketluiers zijn verkrijgbaar in een groot aantal vrolijke prints en kleuren en hebben een snelle droogtijd (<4 uur).

Voordeelpakketten

Wil je graag een keer kennismaken met wasbare luier? Of wil je een compleet pakket voldoende voor de gehele luierperiode? Probeer dan een van deze luierpakketten. Gegarandeerd goedkoper dan het bestellen van losse exemplaren!

Pocketluiers - bamboe charcoal

Bamboe charcoal (koolstof) pocketluiers zijn de ideale wasbare luiers voor de nacht of als je wat langer van huis bent, omdat de bamboe charcoal stof meer absorbeert. Daarnaast neutraliseert bamboe charcoal vervelende geuren.

Door de dubbele lekranden in deze pocketluier is de kans op lekkage erg klein. De droogtijd van bamboe charcoal is wel iets langer dan de gewone pocketluier (<8 uur).

Pocketluiers- bamboe

Pocketluiers zijn de meest lekvrije wasbare luiers en erg makkelijk in gebruik. De buitenlaag van de pocketluier bestaat uit een waterdichte en ademende buitenkant (PUL) en de binnenkant bestaat uit een bamboe binnenkant dat voor een droog gevoel zorgt. In de pocketluiers zit een opening (pocket) voor de absorberende inleggers.

Bababoe pocketluiers zijn verkrijgbaar in een groot aantal vrolijke prints en kleuren.

Tweedelig systeem

Het tweedelig wasbare luier systeem bestaat uit een 100% bamboe voorgevormde luier in combinatie met een overbroekje. De voorgevormde luier heeft een groot absorptie­vermogen en wordt voornamelijk voor de nacht gebruikt of voor kindjes die veel plassen. Doordat er een bamboe inlegger in de luier genaaid zit is de droogtijd van deze luiers wel een stuk langer dan bij de wasbare pocketluiers (24-48 uur).

De overbroekjes hebben een goede pasvorm met elastische randen en extra lekranden die goed aansluiten om de beentjes.