Wasbaar maandverband

Wasbaar maandverband is perfect voor de lichte tot zware ongesteldheid, is gemaakt van bamboe en microvezel en is veel comfortabeler dan regulier wegwerp maandverband. Normaal maandverband heeft een plastic buitenlaag en is daardoor niet ademend. Van het papier en plastic in regulier maandverband ga je sneller zweten, de vleugels / strips verschuiven regelmatig en daarnaast kun je hevigere krampen en bloedingen krijgen. Sommige vrouwen ervaren minder pijn tijdens de menstruatie met wasbaar maandverband. De chemicaliën die worden gebruikt in het produceren van wegwerp maandverband en tampons kunnen een hele hoop gezondheidsproblemen veroorzaken.

Materiaal

De buitenste laag is van Minky PUL, de tussenlaag is van microvezel en de binnenzijde van bamboe houtskool (charcoal). Er zit een bamboe houtskool en microvezel laag, genoemd ZORB in het het midden kern (dat is super absorberend).

Minky materiaal is super zacht en heeft een waterbestendige PUL laag wat doorlekken voorkomt. Microvezel is super absorberend. Bamboe houtskool is hypoallergeen, neutraliseert onaangename geuren is is anti-bacterieel.

Maten

Het wasbaar maandverband is verkrijgbaar in 4 verschillende maten met absorberende lagen. De maten kunnen 1-2cm afwijken.

 KleinMiddelGrootExtra Groot
Minky PUL1111
Microvezel1223
Bamboe koolstof1111
     
Maat in cm21cm x 8,5cm26cm x 9cm32cm x 11cm36cm x 10cm


Wasinstructies

Het wasbaar maandverband kan worden gewassen op 40 graden en met uitzondering op 60 graden. Wij adviseren om het maandverband te laten drogen aan een droogrek of op een lage stand in een droger. Voor het eerste gebruik dient het maandverband eerst te worden gewassen.

Gebruik

Wasbaar maandverband heeft Minky PUL vleugels met verstelbare drukknopen voor een goede pasvorm. 

Schermafbeelding_2015-09-24_om_08.55.38