Je kindje snel zindelijk maken

Hoe kun je je kind snel zindelijk maken?

Je baby zindelijk maken hoeft geen onmogelijke opgave te zijn, of een bron van zorgen en stress. Integendeel! Wanneer je zindelijkheidstraining met je baby begint zul je ongetwijfeld merken dat de band tussen jou en je kleintje alleen maar sterker wordt. Met een goed beloningssysteem is de zindelijkheid van je kind een kwestie van tijd en geduld. Nu hoeft een beloning voor zindelijkheid niet altijd iets lekkers te zijn. En het is ook helemaal niet noodzakelijk om de zindelijkheidstraining met stickers kracht bij te zetten. Een baby of peuter zindelijk maken wanneer je kindje oud genoeg is begint eigenlijk met bewustwording. De vraag is dus meer: hoe maak je zindelijk worden belangrijk voor je kleintje?

 

Potjestraining in 3 dagen 

Wat is zindelijkheidstraining eigenlijk? Zindelijkheidstraining voor je kind is niets meer dan bevestigen van goed gedrag. Mama en papa zijn trots op hun kleine prins of prinsesje wanneer het kind op een potje plast of poept. En je kleintje merkt dat! Door zichtbaar blij te zijn zal je dreumes ook trots zijn op zichzelf. Niet ieder kind is zindelijk binnen 3 dagen natuurlijk. Dus laat je kleintje niet merken dat je teleurgesteld bent. Het is niet makkelijk om iets nieuws te leren, dus papa en mama zullen moeten zorgen voor aanmoediging en steun. Het potje voor je peuter of het potje voor je kind is iets nieuws, iets spannends. Maak het leuk voor je kleine boef. Zing liedjes of vertel verhaaltjes en zorg ervoor dat op het potje plassen voor je kind een echt feestje is. Beter dan steeds de behoefte doen in een luier! Nietwaar?

 

Luierbroekjes voor zindelijkheidstraining

Het gebruik van herbruikbare luiers stimuleert de zindelijkheid van baby of peuter. Je kleintje is zich namelijk veel sneller bewust van wat er gebeurt wanneer hij of zij plast. Daarnaast zijn wasbare luiers op de langere termijn een stuk goedkoper, duurzamer, milieuvriendelijk en bevatten ze geen chemische stoffen die schadelijk kunnen zijn voor het tere huidje van je baby. Luiers zijn een enorm belangrijk deel van babyverzorging. Ieder een eigen tempo en geduld is een schone zaak. Oefenbroekjes maken het zindelijk maken van je kind of zindelijk maken van een peuter gemakkelijker. De broekjes zien eruit als onderbroeken voor 'grote' kinderen, dus zijn al een beloning op zich. Kleine ongelukjes worden goed opgevangen, maar je kleintje zal zeker worden aangemoedigd de behoefte sneller op het potje of de wc te doen.

De zindelijkheidsbox van Bababoe

Om de aanschaf van oefenbroekjes iets leuker te maken kun je ervoor kiezen om te gaan voor een zindelijkheidstraining pakket van Bababoe. Zindelijkheidstraining voor je peuter wordt gemakkelijker met 4 leuke oefenbroekjes voor zindelijkheid naar keuze, er zijn voldoende inlegvellen om even mee vooruit te kunnen en een paar handige wasinstructies voor papa en mama. Het 's nachts zindelijk maken van je kind is met deze oefenbroekjes eenvoudig en je kleintje slaapt een stuk lekkerder. Natuurlijk zijn er veel meer manieren die je kunt hanteren wanneer je je kind zindelijk wil maken. Denk bijvoorbeeld aan een beloningskaart voor zindelijkheid, de eerder genoemde trainingsbroekjes voor zindelijkheid, potjestraining stickers, een zindelijkheidsposter of een uitgedokterd stappenplan om zindelijk te worden of maken. Niet iedere zindelijkheidstraining duurt slechts 3 dagen en niet alle ukkies zijn zindelijk in een week. Maar zindelijkheid is te trainen, zeker wanneer je het geduldig doet. Met veel liefde en plezier! Veel succes met je kind zindelijk maken. 

POPULAIRE PRODUCTEN