Wasbare luiers testpakket

Na wat inlezen zag ik dat wasbare luiers helemaal niet zoveel verschillen van de wegwerp luiers. Pocketluiers lijken qua gebruik erg op de wegwerp variant, vooral de klittenbandversie. En dankzij een 100% biologisch afbreekbaar inlegvel hoef je geen ontlasting uit te spoelen :) Dat sprak mij vooral erg aan. Het enige wat ik zelf nog als ‘nadeel’ zag; het wassen van de luiers.

Ondanks dat ik al wat enthousiaster was geworden had ik nog steeds lichte twijfels. Waarom ik deze twijfels had, kon ik niet goed plaatsen. Het was mijn man, ja mijn man!, die mij over haalde om mee te doen. Op deze manier konden wij tenslotte gratis kennis maken met wasbare luiers en als het goed zou bevallen tegen een gereduceerde prijs de luiers overnemen.

Hengelose luiertesters

Wij hebben met deze proef kennis gemaakt met de onesize luier en het tweedelig systeem. Mijn voorkeur lag meer bij een onesize luier omdat het tweedelig systeem een dikker pakket was. Maar na een tijdje kwam wij erachter dat wij ons zoontje meer absorptievermogen nodig had en zijn wij het tweedelig systeem voor de nacht gaan gebruiken. In het begin was het nog erg zoeken naar de juiste pasvorm en moest ik er nog een behendigheid in krijgen. Mijn zoontje had voornamelijk in het begin weleens lekkage. Natuurlijk had ik genoeg baalmomenten maar door veel te lezen in een aparte Facebookgroep en ervaringen te delen met anderen ging dit mij steeds beter af. Ook merkte ik hoe enthousiast mijn zoontje werd van de printjes. Hij wil altijd zelf zijn luier uitkiezen.

Na de proef was ik ‘om’ en hebben wij besloten om in ieder geval 'part-time' wasbare luiers te blijven gebruiken. Af en toe, met name als ik een dagje op pad ga, neem ik nog wegwerp luiers mee voor het gemak. De vele voordelen liegen er niet om: véél minder afval (wij besparen nu 2 afvalzakken met luiers per week), beter voor het milieu, beter voor de portemonnee en ik merk dat mijn zoontje zich meer bewust is wanneer hij plast of poept. Deze voordelen en mijn ervaring wilde ik natuurlijk met veel enthousiasme delen met familie, vrienden en kennissen.

Het begin van Bababoe

Mijn enthousiasme sloeg met succes over naar anderen maar ik merkte bij een aantal dat er nog wel een struikelblok was; namelijk de eenmalige aanschafprijs. Ik ging dus op zoek naar een luier die voor iedereen betaalbaar is én van goede kwaliteit. Buiten de bekende merken om hebben wij ook diverse fabrikanten benaderd en samples opgevraagd. Deze hebben wij bij onze zoon uitgeprobeerd. Wij merkten dat een aantal samples goed aansloten en 3 tot 4 uur gebruikt konden worden zonder lekkage. Daarnaast vond mijn zoon vond de printjes erg leuk. Het ging om een onesize pocketluier waarbij je de inleggers in een apart 'vakje' schuift wat erg handig is omdat je zelf kan bepalen hoeveel inleggers je nodig hebt en de luier ook minder dik is. Wij waren erg teveden met deze luier en hebben daarom aan verschillende vrienden gevraagd deze te  testen bij hun eigen kinderen. Ook van hun kreeg ik veel positieve reacties. Dat gaf eigenlijk de doorslag van het ontstaan van Bababoe. Een eigen merk luier op de markt brengen, hoe mooi is dat! Natuurlijk vond ik het allemaal erg spannend, maar dat hoort bij ondernemen. Ondertussen bestaan wij al ruim een half jaar en hoop ik via Bababoe nog veel mensen enthousiast te maken om wasbare luiers te gaan proberen!

Josette
Josette Scholten, oprichtster Bababoe
moeder van Leon (2 jaar) en Berit (4 maanden)

 

Ook wasbare luiers uitproberen? Bestel dan het Proefpakket wasbare luiers met onze 3 verschillende pocketluiers of het complete Proefpakket XL inclusief een tweedelig systeem.